Брідлав хоче повернути до Європи літаки-шпигуни U-2

Брідлав хоче повернути до Європи літаки-шпигуни U-2

Укрінформ
Командувач Європейського командування Збройних сил США генерал Філіп Бридлав закликав повернути до Європи літаки-шпигуни U-2 для того, щоб вести спостереження за Росією.

Про це повідомляє The Independent.

Генерал Філіп Бридлав, голова збройних сил США в Європі і Верховний головнокомандувач ОЗС НАТО, зазначив, що реактивні літаки були серед «додаткових платформ збору розвідки», необхідних для ефективної протидії підвищеної загрози з боку Москви після десятиліть зниження рейтингу американських військових сил і засобів у регіоні. Офіцер заявив, що Росія являє «довгострокову екзистенціальну загрозу» для Сполучених Штатів.

Літаки U-2 використовувалися в часи Холодної війни. За словами Брідлава, вони потрібні зараз в якості додаткової платформи розвідки, яка потрібна для ефективної протидії загрозі з боку Москви, що зростає після десятиліть скорочення військових витрат США в регіоні.

Оснащений датчиками які можуть виявити міну з висоти 13 миль і захопити величезні обсяги даних, U-2 виявиться потужним інструментом моніторингу будь-якого накопичення або раптового руху російських військ на кордоні України чи країн Балтії.

Фото: af.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-