У НАТО назвали генерала, який замінить Брідлава

У НАТО назвали генерала, який замінить Брідлава

Оновлено
Укрінформ
Новим головнокомандувачем Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі стане генерал армії США Кертіс Скапарротті, який змінить на цьому поcту генерала ВПС США Філіпа Брідлава.

Про це кореспонденту Укрінформу у ФРН повідомили з штаб-квартири командування США в Європі.

«Сьогодні (11 березня) міністр оборони оголосив про те, що Президент (США) призначив генерала армії США Кертіса Скапарротті як наступного головнокомандувача Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі», - повідомили зі Штутгарта.

НАТО погодилося з таким призначенням, зазначили в командуванні.

Затвердити кандидатуру ще має Сенат. Після цього Скапарротті змінить нинішнього командувача Філіпа Брідлава, що обіймав посаду з 2013 року. Сам Брідлав назвав кандидатуру наступника «вдалим вибором, найкваліфікованішим воєначальником, здатним впоратися з викликами, що стоять перед НАТО і командуванням в Європі». Він зазначив, що ситуація з безпекою в Європі нині стає все складнішою і складнішою.

Скапарротті нині обіймає посаду командувача об'єднаних військ США і командувача Командування Об'єднаних Націй (UNC) у Республіці Корея (Південна Корея). Церемонія вступу його на нову посаду має пройти навесні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-