У квартирі арештованого терориста поліція знайшла арсенал

У квартирі арештованого терориста поліція знайшла арсенал

Укрінформ
Французька поліція виявила арсенал зброї та вибухівки у квартирі паризького передмістя Аржантьой, де вночі був затриманий ще один підозрюваний у підготовці теракту у Франції.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу у Франції, про це з посиланням на власні джерела в МВС Франції передала радіостанція France Info.

«У квартирі підозрюваного виявлено саморобні вибухові речовини, кілька автоматів Калашникова і пістолетів», - зазначило джерело ЗМІ.

За даними експертизи, вилучені вибухові речовини мають той же тип, що й використана вибухівка терористів-смертників під час нападів у Парижі 13 листопада.

Раніше міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов повідомив, що поліція заарештувала чоловіка, якого підозрюють у підготовці терористичного нападу. Його було доставлено у відділок поліції в Леваллуа-Перре. Підозрюваний ще торік у липні був визнаний винним заочно у справі про переправлення джихадистів в Сирію. Разом з ним заочно до 20 років тоді ж був засуджений і Абдельхамід Абауд, підозрюваний в організації паризьких терактів в листопаді 2015 року.

Як повідомляв Укрінформ, після нападів 13 листопада 2015 року в Парижі, коли загинули 130 осіб, у Франції були посилені заходи безпеки. Тільки з початку цього року за підозрою в терористичній діяльності в країні було затримано 75 осіб, 28 з яких вже отримали тюремні строки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-