Інформацію про етапування Сенцова засекретили - адвокат

Інформацію про етапування Сенцова засекретили - адвокат

Укрінформ
Припущення про місце перебування засудженого у Росії українського політв’язня кримчанина Олега Сенцова, якого етапували з СІЗО російського Челябінська, залишаються домислами без офіційних документів.

Таку інформацію можуть надати лише у федеральній службі виконання покарань Росії, проте ці дані вважаються секретними, заявив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе у коментарі Крим.Реалії.

«Інформація про етапування засекречена, щоб уникнути втечі з етапу чи інших неправомірних дій з боку третіх осіб, які можуть бути зацікавлені у звільненні, у здійсненні якихось протиправних дій. І адвокатам цю інформацію не дають», – пояснив адвокат.

Він уточнив, що за період етапування не контактував з Олегом і куди його направляють теж не знає.

«Правозахисники теж не мають цієї інформації, тому що внутрішньої документації щодо етапу конкретної людини вони знати не можуть – це домисли, здогади і припущення. Цю інформацію міг сказати Олег, якому сказали співробітники про те, куди він їде. Така інформація могла бути тільки з вуст Сенцова, але не з документів. Тільки коли будуть документи або який-небудь співробітник федеральної служби виконання покарань виступить і офіційно дасть реліз про те, куди він може бути доставлений і куди він має приїхати, можна говорити напевно. А поки це припущення», – сказав Дінзе.

Він також висловив сумніви, що українській стороні, консульству чи іншому державному представництву, нададуть цю закриту інформацію.

Нагадаємо: російські правозахисники Наталя та Микола Щур повідомили в ефірі «Громадського радіо» 20 березня, що місце перебування політв'язня Олега Сенцова, якого мають етапувати до Якутії, невідоме. На їхню думку, таку інформацію може отримати тільки українське консульство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-