Сенцов написав листа з челябінського СІЗО: У мене все гаразд

Сенцов написав листа з челябінського СІЗО: У мене все гаразд

Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, незаконно ув’язнений у Росії, написав листа російській активістці Яні Гончаровій із челябінського СІЗО, в якому повідомив, що він здоровий і перебуває під охороною.

Про це Гончарова написала на своїй сторінці у Фейсбуці, опублікувавши текст листа Сенцова.

"Із СІЗО в Челябінську Олег Сенцов зміг відправити мені невеликого листа, просто як звісточку - у нього все добре. Втім, у Олега завжди все гаразд, його невичерпний оптимізм мене дивує і підтримує, його внутрішня сила - це щось неймовірне", - написала активістка.

Сенцов у листі також повідомляє, що не знає, скільки часу він ще пробуде в Челябінську. "Лист цей, щоправда, залишиться без відповіді, оскільки тут, у Челябінську, я пробуду скільки, ще не знаю, але навряд чи довго, тому навіть і не намагайся мене застати тут листом. Не знаю, що тобі писати, пишу просто так, щоб дати звісточку, що в мене все гаразд, живий-здоровий, під охороною", - пише він.

Крім того, Гончарова в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила, що Сенцова вже етапували далі, а де він знаходиться зараз, точно не відомо.

"Наразі його етапували далі, але де він знаходиться зараз, сказати складно. Я знаю, що Новосибірськ він ще не проїжджав. Зв'язку жодного поки що немає. У момент транзиту, поки його перевозять до кінцевої точки, побачення виключені. Умови утримання різні. В Самарі були більш-менш нормальні, в Челябінську набагато гірші, камера була в підвалі. У потягах для етапування також умови погані. В Челябінську він хворів...", - повідомила вона.

Також активістка відповіла, чи завершена процедура оскарження.

"Апеляція пройшла, ще в листопаді Верховний суд визнав законним вирок, ще буде конституційна скарга, після того, як він прибуде", - додала Гончарова.

Як повідомлялося раніше, наприкінці лютого Олег Сенцов припускав, що його, скоріш за все, етапують у Якутію, проте зазначав, що точної інформації і квитка в нього поки що немає.

Зазначимо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у серпні засудив Сенцова до 20 років колонії. Іншого українського громадського діяча Олександра Кольченка засудили до 10 років позбавлення волі. Обох звинувачували в терористичній діяльності. Ще два фігуранти цієї справи - Олексій Чирній і Геннадій Афанасьєв - отримали по сім років ув'язнення. Також у Криму оголошені в розшук Степан Цириль, Ілля Зуйков, Енвер Асанов і Микита Боркін, які, за версією слідства, є фігурантами "справи Сенцова".

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-