Катастрофа Боїнга: у МАК сказали, коли будуть результати розслідування

Катастрофа Боїнга: у МАК сказали, коли будуть результати розслідування

Укрінформ
У Міждержавному авіаційному комітеті (МАК) розраховують протягом місяця вийти на попередні результати розслідування катастрофи літака Боїнг-737 в Ростові-на-Дону.

Про це повідомив заступник керівника МАК Сергій Зайко, передає ТАСС.

"Дуже складно давати якісь прогнози, коли все це закінчиться. За сприятливого збіга обставин, думаю, ми вийдемо протягом місяця на попередні результати", - сказав він, додавши, що отримані дані будуть неостаточними.

Але проміжний результат буде озвучений за даними самописців: "Це буде фактична інформація. Після того, як ми будемо впевнені, що всі параметри правильні, що ми все робимо правильно, і це не суперечить фактам".

Зайко звернув увагу, що мовний самописець забезпечує запис у чотирьох каналах, у тому числі є окремий канал пілота - командира повітряного судна та другого пілота, а також розмови усередині кабіни із зовнішнього мікрофона. "Вся внутрішньокабінна обстановка також буде доступною (після розшифровки мовного самописця), якщо вона зареєстрована... Безумовно, це дуже велика підмога в розслідуванні. І частина цієї інформації є дуже важливою", - підкреслив заступник голови МАК.

Разом з тим, пояснив він, Комітет враховує всі фактори, а не лише результати розшифровки "чорних скриньок". "Ми не ставимо якусь роботу важливішою за іншу, неможливо припустити, що в кінці кінців дослідження вийде на перший план, тому на початку дослідження збирається вся можлива інформація. І першим ділом фахівці намагаються не допустити втрати якихось важливих шматочків інформації або фрагментів", - сказав Зайко.

Нагадаємо, пасажирський Боїнг-737 авіакомпанії FlyDubai, що виконував рейс з Дубая до Ростова-на-Дону, розбився в ніч на 19 березня при повторному заході на посадку. Всі 55 пасажирів (серед них було чотири дитини, 33 жінки, 18 чоловіків) і 7 членів екіпажу загинули. На борту перебували 8 громадян України.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-