Квебекські політики відмовляються від зустрічі із «другом Путіна»

Квебекські політики відмовляються від зустрічі із «другом Путіна»

Укрінформ
Усі провідні політики та урядовці франкомовної канадської провінції Квебек, включно із прем’єр-міністром, відмовилися від зустрічі із лідером ультраправої французької партії «Національний Фронт» Марін Лє-Пен.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, французький політик перебуває у Квебеку із шестиденним візитом. Вона прибула до Канади разом із дев’ятьма іншими делегатами у складі економічної місії.

Лідер сепаратистської канадської партії «Блок Квебеку» П’єр Карл Пеладо назвав цінності, які сповідує «Національний Фронт» «діаметрально протилежними» до поглядів його партії, яку в самій Канаді вважають радикальною. Пеладо відмежувався від кількох осіб, які все ж погодилися провести зустріч із Лє-Пен нібито від імені його партії. «Я був вражений, коли дізнався, що якісь люди, які назвали себе «молоддю Блоку Квебеку» (втім, насправді не представляють нікого, окрім себе, та не займають жодної посади у партії), зустрілися із лідером французької політичної партії», - заявив Пеладо.

Перша прес-конференції Лє-Пен у Квебек-сіті була перервана протестувальниками, які увірвалися до зали, аби висловити свою незгоду із, за їх словами, расистською позицією «Національного фронту». «Йдіть звідси, діти. Лягайте назад у ліжка», - відповіла Лє-Пен протестувальникам.

Натомість, сама Лє-Пен заявила, що має підтримку у Квебеку.

Нагадаємо, що Марін Лє-Пен визнала результати так званого референдуму про статус Криму 17 березня 2014 року. Її партія є також єдиною у Франції, яка повністю підтримує позицію Росії щодо участі у сирійському конфлікті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-