Очільник Міноборони Канади розповів про тренувальну місію в Україні

Очільник Міноборони Канади розповів про тренувальну місію в Україні

Укрінформ
Військова тренувальна місія в Україні - найважливіший внесок Канади у стримування Росії від подальшого вторгнення.

Про це за результатами візиту до України розповів міністр оборони Канади Харджит Саджан, передає кореспондент Укрінформу.

«Навчання – це найважливіше, що ми дійсно можемо дати. У нинішніх умовах тренувальна місія – це найкращий спосіб стримування, яким Канада може допомогти Україні», - сказав Саджан.

Міністр також наголосив, що тема надання Україні летальної зброї під час зустрічей не порушувалася.

Він додав, що був вражений професіоналізмом українських військових.

«Я був вражений рівнем підготовки українських підрозділів. Втім, досвід, який ми як нація, що пройшла через бойові дії, можемо передати, дуже важливий для людей, які йдуть на фронт», - підкреслив очільник оборонного відомства.

За його словами, канадські інструктори постійно підлаштовують тренування під нові запити та потреби, зокрема до навчання було введено курси із медичної допомоги.

«Українці високо оцінили це. У кінці заняття наші тренери передали кожному українському бійцеві медичні набори, які їм стануть у нагоді на передовій», - підкреслив Саджан.

Нагадаємо: цього тижня міністр оборони Канади відвідав Україну, де зустрівся зі Степаном Полтораком та навідався до канадських інструкторів на полігон у Яворові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-