Міністр оборони Канади: Співпраця з Україною - це унікально

Міністр оборони Канади: Співпраця з Україною - це унікально

Укрінформ
Унікальним явищем назвав співпрацю України з Канадою міністр оборони країни Харджит Сінгхо Саджан.

Про це він заявив у вівторок під час брифінгу на Яворівському полігоні.

«Співпраця України з Канадою є унікальним явищем. Я спостерігав за сьогоднішніми тренуваннями і зрозумів, що українські військові показують себе дуже достойно. Ми обіцяємо і надалі допомагати Україні», - зазначив Саджан.

Він «проінспектував» підготовку сержантів, яку здійснюють на Яворівському полігоні інструктори із цієї країни. Разом із українським колегою – Степаном Полтораком вони обговорили хід реалізації програм військового співробітництва України і Канади, а також визначили перспективні напрямки співпраці у військовій сфері.

Під час зустрічі міністри ознайомилися з навчально-тренувальною базою центру, відвідали комплекс лазерної імітації бойових дій Miles та заняття на кількох навчальних ділянках за участю канадських інструкторів. Зокрема, спостерігали за вправами з тактичної медицини і практичним застосуванням комплексу лазерної імітації бойових дій на відкритому тренувальному майданчику та протидії саморобним вибуховим пристроям. Саджан переконався в ефективності освоєння українською стороною допомоги в 650 мільйонів канадських доларів, виділених для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-