Ващиковський підозрює, що Смоленську трагедію зорганізували

Ващиковський підозрює, що Смоленську трагедію зорганізували

Укрінформ
Наслідки Смоленської катастрофи були настільки трагічними, ніби хтось був зацікавлений у нейтралізації керівництва Польщі.

Про це ефірі польського телеканалу tvn24 заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

"Наслідки цієї катастрофи є трагічними. Вони призвели до радикальної зміни польської зовнішньої політики. Наслідки були такими, ніби хтось був зацікавлений у нейтралізації тогочасного польського керівництва", - наголосив Ващиковський.

На уточнююче запитання, чи до цього могли бути причетні росіяни, глава МЗС Польщі відповів, що "це можна було зробити лише в якійсь співпраці з росіянами".

На його переконання, небажання росіян віддавати полякам розбитий літак президента Качинського є "чинником дратування Польщі".

"Це в черговий раз було підтверджено в січні, коли Москву відвідував мій заступник. Ми тоді чітко дали зрозуміти росіянам: чим довше ви тримаєте цей літак і чим довше не завершуєте слідство, тим більше ви тримаєте Польщу у переконанні, що вам є, що приховувати", - підкреслив Ващиковський.

Польський міністр зазначив, що кінцевий звіт Міжнародного авіаційного комітету у Москві щодо обставин катастрофи (підготовлений в 2011 році) є "неправдивим", і до сьогодні "не вдалося з'ясувати причин катастрофи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-