Міністр оборони Польщі назвав авіакатастрофу під Смоленськом терактом

Міністр оборони Польщі назвав авіакатастрофу під Смоленськом терактом

Укрінформ
Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич назвав "терористичним актом" авіакатастрофу під Смоленськом у квітні 2010 року, в якій загинув президент Лех Качинський.

Про це повідомляє ВВС.

Він заявив, що ця акція була спрямована на те, щоб позбавити Польщу людей, які - за його словами - вели країну до незалежності.

Він згадав цю авіакатастрофу в одному ряду з діями, вина за які покладається багатьма спостерігачами на Росію - наприклад, загострення ситуації на південному сході України - однак прямо не заявив, що за падіння літака відповідальна Москва.

Слідча комісія по смоленській авіакатастрофі заявила, що її причиною була помилка пілота, однак новий уряд Польщі знову відкрив цю справу.

Як відомо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качиньський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровский, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-