Біля берегів Аргентини військові потопили китайський риболовецький траулер

Біля берегів Аргентини військові потопили китайський риболовецький траулер

Укрінформ
Аргентинські військові затопили китайське судно, яке займалося незаконним виловом риби в територіальних водах країни.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на берегову охорону Аргентини.

«Інцидент стався ще в понеділок. Китайські рибалки вели промисел недалеко від аргентинського міста Пуерто-Мадрин на атлантичному узбережжі країни. Помітивши патруль, судно "Лу Янь Юань Юй 010", здійснюючи маневри, спробувало піти в міжнародні води. Аргентинські військові зробили кілька попереджувальних пострілів, після чого відкрили вогонь по траулеру», - йдеться в повідомленні.

У підсумку траулер затонув. Його екіпаж встиг покинути судно, чотири людини були підібрані аргентинськими моряками, решта – іншим китайським судном, спостерігав все це час за погонею.

Китай, за деякими даними, володіє найбільшою в світі флотилією траулерів, що займаються промислом у віддалених регіонах.

До слова, інцидент із затопленням судна став першою дипломатичною подією в аргентино-китайських відносинах з тих пір, як місце президента Аргентини посів у грудні минулого року Маурісіо Макрі. Свого часу він заявляв, що збирається піддати експертизі контракти, укладені колишнім урядом з КНР, однак поки не сильно просунувся в цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-