Польща про візит Могеріні до Москви: тільки після звільнення Савченко

Польща про візит Могеріні до Москви: тільки після звільнення Савченко

Укрінформ
Візит високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні до Москви є можливий лише після звільнення Надії Савченко.

Про це за результатами Ради ЄС у закордонних справах у Брюсселі заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Проти візиту Могеріні у Москві свідчить те, що він відбувся б у тіні трагедії української льотчиці Надії Савченко. Ми вважаємо, що вона (Савченко - ред.) повинна бути звільнена до зустрічі пані Могеріні і Лаврова”,- заявив Ващиковський.

Глава МЗС Польщі під час зустрічі керівників зовнішньополітичних відомств країн ЄС у Брюсселі наголосив, що спочатку потрібно запропонувати главі МЗС РФ Лаврову приїхати до Брюсселя.

“Я визнав, що варто спробувати запросити міністра Лаврова до Брюсселя, щоб він провів зустрічі в інституціях ЄС перед тим, як відправити пані Могеріні для ведення нею діалогу тет-а-тет”,- наголосив Ващиковський.

Нагадаємо: під час засідання Ради ЄС у закордонних справах в понеділок були обговорені відносини Євросоюзу з Росією, Іраном, ситуація в Лівії та близькосхідний мирний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-