Росії ще раз нагадали, що

Росії ще раз нагадали, що "Мінськ" передбачає звільнення Савченко

Укрінформ
МЗС Франції нагадало Росії, що звільнення української льотчиці, парламентарія та члена ПАРЄ Надії Савченко, як і інших незаконно ув’язнених на території Росії громадян України, передбачено Мінськими домовленостями - відповідно до принципу «всіх на всіх».

Про це у понеділок заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, відповідаючи на запитання, чи обговорювалася тема звільнення Росією українських заручників під час неформальних консультацій головних європейських та американських дипломатів, що відбулися напередодні у Парижі.

«Франція закликає всі сторони домагатися звільнення ув'язнених, в тому числі пані Савченко, відповідно до принципу, затвердженого в Мінську, - «всіх на всіх», - заявив дипломат.

При цьому він зазначив, що питання звільнення заручників та військовополонених обговорювалося у неділю у контексті загального виконання Мінських домовленостей.

«На міністерській зустрічі 13 березня під головуванням пана (міністра закордонних справ та міжнародного розвитку Франції) Жана-Марка Еро її учасники обговорювали виконання Мінських домовленостей», - сказав Надаль.

Напередодні за результатами неформальних консультацій з офіційними представниками ЄС, США, Німеччини, Великої Британії та Італії керівник французької дипломатії Жан-Марк Еро визнав гальмування мирного процесу на сході України і закликав Москву та Київ «зробити все можливе», щоб повернути у регіон стабільність.

Нагадаємо, що у Парижі у неділю пройшли неформальні консультації під головуванням французького міністра Жана-Марка Еро та за участю міністрів Франка-Вальтера Штайнмайєра (Німеччина), Паоло Джентілоні (Італія), Філіпа Хемонда (Велика Британія), держсекретаря США Джона Керрі та високого представника Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріки Могеріні. Учасники консультацій обговорили ситуацію в Україні, Сирії, Лівії та Ємені, а також шляхи розв’язання палестино-ізраїльського конфлікту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-