Найстарішим чоловіком у світі став колишній в'язень Освенцима

Найстарішим чоловіком у світі став колишній в'язень Освенцима

Укрінформ
Книга рекордів Гіннеса назвала 112-річного Ісраеля Крістала, який вижив у концентраційному таборі смерті Освенцим, найстарішим чоловіком в світі.

Як повідомляє BBC-Україна, 11 березня йому було 112 років і 178 днів.

Японський довгожитель Сакарі Момоі, якого раніше визнали найстарішим чоловіком на планеті, помер у січні цього року у віці 112 років і 312 днів.

Ісраель Крістал народився у Польщі у 1903 році, дитиною пережив першу світову війну, до окупації Польщі нацистами працював у сімейному кондитерському бізнесі в Лодзі, двоє його дітей загинули в гетто, дружина - в Освенцимі, сам він у день визволення з концтабору в травні 1945-го важив 37 кілограмів. У 1950 році переїхав до ізраїльського міста Хайфа, де продовжував вести кондитерський бізнес до виходу на пенсію.

Коли пан Крістал отримував сертифікат книги рекордів Гіннеса, сказав, що він не знає "секрету довголіття" і вірить, що усе "визначено волею зверху".

Він також сказав, що "Були чоловіки розумніші, сильніші та гарніші за нього, яких вже немає серед живих... Усе, що нам залишається, працювати стільки скільки ми тільки можемо та відновлювати те, що втратили".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-