США закликали Росію до взаємного скорочення ядерних арсеналів

США закликали Росію до взаємного скорочення ядерних арсеналів

Укрінформ
Офіційний Вашингтон закликав російську сторону долучитися до переговорів про подальше скорочення кількості ядерних ракет та боєприпасів в обох країнах.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Джона Керрі, поширеній у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо, що Сполучені Штати і Росія досягнуть основних обмежень Договору (про стратегічні наступальні озброєння – ред.), коли вони наберуть чинності 5 лютого 2018 року, і продовжуємо закликати Росію приєднатися до переговорів щодо подальшого скорочення ядерних арсеналів обох країн", - йдеться в документі.

Глава американського зовнішньополітичного відомства підкреслив, що новий договір про СНО "продовжує залишатися сферою співпраці та подальшого діалогу між США і Росією".

Він назвав цей документ важливим, оскільки він надає впевненість і потрібний рівень доступу для американських інспекторів до російських ядерних об'єктів.

"Новий договір про СНО сприяє нашим цілям щодо зміцнення довіри, прозорості, передбачуваності та стабільності", - наголосив Джон Керрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-