Австралійський міністр їде до ЄС говорити про ІДІЛ та Сирію

Австралійський міністр їде до ЄС говорити про ІДІЛ та Сирію

Укрінформ
Міністр закордонних справ і торгівлі Австралії Джулі Бішоп вирушила у європейське турне, під час якого обговорить з партнерами по коаліції активізацію глобальної боротьби проти ІДІЛ та підтримку Сирії.

Про це повідомляє прес-служба МЗСіТ Австралії.

«Я їду до Італії та Великобританії для участі у засіданнях глобальної антитерористичної коаліції по боротьбі з ІД та Конференції із допомоги постраждалим від конфлікту у Сирії", - йдеться у заяві міністра закордонних справ і торгівлі країни Джулі Бішоп, розміщеній на сайті МЗСіТ Австралії.

Очікується, що в Італії міністр закордонних справ і торгівлі країни візьме участь у засіданні обмеженої групи країн-учасників глобальної антитерористичної коаліції по боротьбі з ІД, співголовами якої виступають держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Італії Паоло Джентілоні.

«Зустріч в Римі відбувається на тлі успіхів місцевих наземних підрозділів в Сирії та Іраку, які отримують повітряну підтримку коаліційних військ... Я обговорюватиму з партнерами по коаліції можливість використати цей імпульс для активізації глобальної боротьби проти ІД», - відзначається у повідомленні.

Міністр Бішоп також заявила, що має намір підтвердити відданість Австралії глобальним зусиллям по боротьбі з ІД, як і прихильність країни підтримці політичного врегулювання ситуації у Сирії.

«Ми сподіваємося, що початок посередництва ООН, покладений на переговорах в Женеві 29 січня між сирійським режимом і опозицією, забезпечить шлях до вирішення конфлікту», - наголосила міністр.

У Лондоні Бішоп приєднається до представників 80 країн, що візьмуть участь у Конференції донорів щодо Сирії, ініційованої спільно Великобританією, Німеччиною, Норвегією, Кувейтом та ООН.

Нагадаємо: Австралія робить значний вплив у зміцнення ситуації в регіоні. 780 австралійських військовослужбовців несуть службу у складі коаліційних підрозділів у Сирії та Іраку. З 2011 року ця країна виділила $ 190 млн. для боротьби з кризою Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, Конференція із допомоги постраждалим від конфлікту у Сирії відбудеться у Лондоні на початку лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-