Австралія впускатиме тільки

Австралія впускатиме тільки "правильних" біженців

Укрінформ
Федеральний уряд Австралії, а не ООН, має визначити, кого прийматиме країна в рамках плану щодо переселення до Австралії додаткових 12 тисяч біженців. Австралія надасть перевагу представникам переслідуваних меншин, зокрема християнам і сім'ям. 

Про це заявив міністр імміграції Австралії Пітер Даттон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У кінцевому рахунку ми хочемо переконатися, що ми впускаємо правильних людей. Людей, які можуть інтегруватися в наше суспільство, які можуть отримати роботу, можуть говорити англійською, можуть дати своїм дітям можливість ходити в школу, і не ставитися жахливо до жінок", - сказав Даттон.

Він уточнив, що уряд працює в координації з сирійськими християнськими лідерами та Організацією Об'єднаних Націй, але вони можуть тільки вносити пропозиції.

"ООН може внести рекомендації, але, якщо вони нам не подобаються, якщо людина не відповідає нашим критеріям, вона не буде прийнята у цій країні", - наголосив міністр.

Як повідомлялося, минулоріч у вересні Австралія погодилася прийняти у себе 12 тисяч біженців з Іраку та Сирії. Окрім того, австралійський уряд оголосив про розширення щорічної квоти для біженців з 13.750 до 18.750 осіб до 2018 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-