Схетина боротиметься проти Дуди: аби Польща не зійшла з єврошляху

Схетина боротиметься проти Дуди: аби Польща не зійшла з єврошляху

Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина став лідером найбільшої опозиційної партії Польщі “Громадянська платформа” (РО).

Про це поінформував голова виборчої комісії РО Войцех Вільк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“У голосуванні взяли участь 52% осіб, які мали право голосу. За Схетину віддали свої голоси 91%, а проти – 9%”,- повідомив Вільк.

Схетина був єдиним кандидатом на посаду глави партії. Його суперники екс-міністри юстиції і національної оборони РП Борис Будка і Томаш Сємоняк раніше відмовилися від боротьби за лідерство в РО на користь Схетини.

Екс-глава уряду РП, колишній лідер РО Ева Копач привітала Схетину з обранням на цю посаду.

Після обрання Схетина наголосив, що він хоче повернути довіру до партії у суспільстві і боротиметься проти нинішньої влади, яка “намагається звернути Польщу з європейського шляху”.

Новий лідер РО повідомив, що партія до вересня сформує тіньовий комітет, який контролюватиме дії влади.

РО втратила владу торік у жовтні в результаті парламентських виборів, в яких перемогла партія “Право і Справедливість” (РiS).

Згідно з січневим опитуванням Центру досліджень громадської думки (СBOS), за РО сьогодні готові проголосувати 13% жителів Польщі. Вона поступається підтримкою у суспільстві правлячій PiS (39%) і партії Nowoczesna (Cучасна. – Ред.) – 22%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-