ПАРЄ відмовилася обговорювати демократію в Польщі

ПАРЄ відмовилася обговорювати демократію в Польщі

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи відмовилася обговорювати на зимовій сесії стан демократії в Польщі.

Ініціатори розгляду ситуації в Польщі під час голосування в ПАРЄ не змогли набрати відповідну кількість голосів, інформує вашавський кореспондент Укрінформу.

Ініціатором обговорення ситуації в Польщі була група соціалістів (SOC) в ПАРЄ. Їх підтримували християнські демократи (EDG), ліберали (ALDE), Об’єднана європейська лівиця (UEL), а проти були консерватори (EPP).

Делегації країн Центрально-Східної Європи, а також Азербайджану, Вірменії та Туреччини голосували проти проведення такої дискусії.

Глава польського уряду Беата Шидло висловила задоволення з цього приводу.

“Європа повинна сьогодні займатися реальними проблемами, а не намагатися відвертати увагу від того, що важливо сьогодні”, - наголосила Шидло.

На минулому тижні в Європарламенті відбулася понад двогодинна дискусія на тему ситуації в Польщі, в якій взяла участь польський прем’єр.

Ряд європейських політиків та інституцій останнім часом критикували Польщу за порушення демократичних стандартів, зокрема в контексті змін до законів про Конституційний суд і Нацраду з питань радіо і телебачення. Нещодавно Єврокомісія на закритому засіданні ухвалила рішення розпочати попередню оцінку стану верховенства права в Польщі. За порушення європейських цінностей є стаття, що передбачає навіть позбавлення права голосу країни-члена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-