Столтенберг: Присутності НАТО в Польщі стане ще більше

Столтенберг: Присутності НАТО в Польщі стане ще більше

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг пообіцяв Польщі додатковий захист з боку партнерів по альянсу.

Про це він заявив 18 січня в ході зустрічі з польським президентом Анджеєм Дудою, повідомляє "Німецька хвиля".

"Я впевнений, що після саміту у Варшаві в Польщі буде більше нашої присутності, ніж коли-небудь", - заявив Генсек НАТО, не вдаючись у подробиці.

Глава польської держави, у свою чергу, вкотре висловився за збільшення військ і розвиток інфраструктури альянсу. За словами Дуди, "НАТО не має нехтувати діалогом з Росією", але криза в Україні і особливо анексія Криму продемонстрували, що в питаннях безпеки не може бути компромісів.

Також Дуда нагадав, що Польща виступає проти запланованого будівництва між Росією і Німеччиною газопроводу Nord Stream 2 і підкреслив, що проект не узгоджується з цілями Енергетичного союзу ЄС.

Говорячи про прийняття Варшавою останнім часом низки критикованих законів, Столтенберг звернув увагу президента Польщі на можливі наслідки для альянсу в разі порушення Варшавою принципів правової держави.

Як раніше повідомляло агентство, ряд європейських політиків, міжнародних організацій та світових ЗМІ з грудня критикують Польщу за порушення демократичних стандартів, зокрема в контексті змін до законів про Конституційний суд та Нацради з питань радіо і телебачення. Минулого тижня Єврокомісія на закритому засіданні прийняла рішення почати попередню оцінку стану верховенства права в Польщі, а 19 січня в Європарламенті пройде дискусія про ситуацію в РП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-