У Росії готуються до нафти по $25

У Росії готуються до нафти по $25

Укрінформ
Уряд РФ готує різні сценарії розвитку ситуації при ціні бареля нафти Urals до $25, $35 та $45.

Як пишуть "Ведомости", на нараді у вівторок перший віце-прем'єр Ігор Шувалов попросив міністерства підготувати різні сценарії розвитку ситуації у підвідомчих галузях.

"Такі цифри звучали", – підтверджує федеральний чиновник, якому відомі підсумки наради. При цьому йдеться не тільки про песимістичні сценарії – доручено також підрахувати й оптимістичний варіант. Доручення було, але усне, підтверджує чиновник фінансово-економічного блоку.

Нинішній шоковий сценарій ЦБ передбачає ціну нафти у $35, при цьому прогнозується спад ВВП на 2-3% та інфляція приблизно 7%. Але "Сбербанк" вже почав тестувати рівень $25 за барель.

При середньорічній ціні на нафту у $25 економіка скоротиться на 2,7% ВВП, інфляція становитиме 13,9%, середньорічний курс – 80 руб./$, підрахував головний економіст БКС Володимир Тихомиров.

Федеральний бюджет-2016 розрахований, виходячи з середньорічної ціни на нафту до $50, що практично відповідає ситуації минулого року (середньорічний рівень – $51,4 за барель).

Через зниження з листопада 2015 р. цін на енергоресурси у перші два місяці 2016 р. бюджет недоотримає приблизно 300 млрд руб. нафтових доходів.

Оновлений макропрогноз, який ляже в основу нових бюджетних проектувань, міністр економіки РФ Олексій Улюкаєв обіцяв представити у січні. Поки що прийнято рішення про скорочення видатків бюджету на 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-