Єврокомісія не прийматиме жодних рішень щодо Польщі – Ващиковський

Єврокомісія не прийматиме жодних рішень щодо Польщі – Ващиковський

Укрінформ
Єврокомісія за результатами закритого засідання у середу, під час якого розглядатиметься ситуація в Польщі, не прийматиме жодних рішень щодо Варшави.

Про це, за результатами телефонної розмови у вівторок президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера з главою польського уряду Беатою Шидло, повідомив міністр закордонних справ РП Вітольд Ващиковський, інформує tvn24.

“З 17 по 17:45 (з 18 по 18:45 за київським часом – ред.) відбулася довга, предметна розмова прем’єра Шидло з Комісаром Юнкером, де Комісар пояснив їй, що це звичайна ознайомча процедура, обмін поглядами на тему деяких юридичних аспектів в Польщі, яка не завершиться рішенням Єврокомісії, оскільки вона чекатиме на подальші оцінки, зокрема Венеціанської комісії, які будуть представлені у березні”,- заявив Ващиковський.

За його словами, Юнкер сказав Шидло, що “немає жодної війни між Польщею і Євросоюзом”.

У середу Єврокомісія на закритому засіданні розгляне ситуацію із станом демократії в Польщі, зокрема у контексті прийняття змін до законів про Конституційний суд і Національну раду з питань радіо й телебачення, що викликали значний резонанс у Польщі та за кордоном.

Як раніше повідомляв "Укрінформ", відносини Варшави і Берліна останнім часом погіршилися, а в понеділок до МЗС Польщі у зв’язку з антипольськими висловлюваннями з боку німецьких політиків було запрошено на розмову німецького посла у Варшаві Рольфа Нікеля. Йдеться про слова німецьких політиків та єврочиновників щодо загрози для демократії в Польщі і необхідності розглянути ситуацію в РП на форумах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-