Качинський: Жоден тиск ЄС і Німеччини не зупинить поляків

Качинський: Жоден тиск ЄС і Німеччини не зупинить поляків

Укрінформ
Тиск з боку європейських, а особливо німецьких політиків, не звернуть поляків зі шляху реформ.

Про це заявив напередодні лідер провладної партії "Право і Справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, передає варшавський кореспондент Укрінформу.

"Хочу наголосити, що жоден тиск, вигуки та слова, які ніколи не повинні були прозвучати, а особливо з вуст німців, не відвернуть нас (коаліцію PiS – ред.) з обраного шляху. Ми не розвернемося, а будемо йти вперед",- заявив Качинський.

"Ми реалізовуватимемо ту велику програму, яку представив колись Польщі світлої пам’яті президент Лех Качинський. Цей шлях визначено і ми дійдемо ним до кінця",- наголосив Качинський під час щомісячної демонстрації кожного 10 числа в пам'ять про загиблого президента Леха Качинського під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Нагадаємо, ряд європейських політиків, зокрема єврокомісар Гюнтер Еттінгер і президент Європарламенту Мартін Шульц (обидва німці – ред.), критикують нинішню польську владу за низку законодавчих ініціатив, зокрема зміни до закону про Конституційний суд і реформу публічних ЗМІ.

У понеділок до МЗС Польщі викликано посла Німеччини у Варшаві Рольфа Нікеля у зв’язку, як наголошують у польському зовнішньополітичному відомстві, "антипольськими висловлюваннями німецьких політиків". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-