Путін хворий і втомився від влади – експерти

Путін хворий і втомився від влади – експерти

Укрінформ
Активність президента РФ Володимира Путіна впала до рекордного мінімуму за останні 15 років.

Такого висновку дійшли експерти Центру економічних і політичних реформ, зробивши порівняльний аналіз президентської активності Єльцина, Путіна і Медведєва, повідомляє «Дождь».

«Зниження активності починається у травні 2013 року. Тоді кількість виданих указів падає майже вдвічі. Темпи завмирають. Саме в той час починають говорити, що президент погано виглядає, що у нього можуть бути якісь травми і хвороби», - розповів голова Центру економічних і політичних реформ Микола Миронов.

На його думку, спад активності може бути пов'язаний з фізичними проблемами, що спричинили моральну втому.

Як показало дослідження, після першої половини 2013-го року Путін почав випадати з порядку денного, але тоді ще не було важливих подій, що вимагали його участі. У 2014 році знову включився у зв'язку з кримською історією, але восени його теж особливо не було видно, хоча тоді почалася економічна криза і йому потрібно було активно в усе вникати.

«У 2015 році президент вже демонструє своє відсторонення від усіх важливих питань. І на прямій лінії, і в посланні він просто не відповідає на питання: або каже, що не знає, або відправляє до уряду, або розповідає анекдоти. І знову - це як раз в той час, коли потрібно, щоб президент ознайомився з питання», - пояснив Миронов.

За його словами, саме відсутність указів говорить про меншу активність Путіна, оскільки за допомогою цих документів глава держави регулює життя в країні.

«Якщо президент не оформляє свої рішення, то вони просто не реалізуються», - підсумував експерт.

Всього у 2013 році було підписано 970 указів, у 2014 — 837, в 2015 — 638. Центр економічних і політичних реформ зіставляє ці цифри з показниками початку першого президентського терміну Путіна: у 2000 році він підписав більш як дві тисячі указів і далі до кінця другого терміну динаміка залишалася стабільною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-