Путін запитає Крим, що потрібніше: світло чи

Путін запитає Крим, що потрібніше: світло чи "русскій мір"

Укрінформ
Жителів окупованого Кримського півострова вирішили запитати, чи вони підтримають угоду про постачання електрики з материкової України, чи згодні терпіти тривалі перебої зі світлом.

Про це заявив міністр енергетики Олександр Новак, передає Інтерфакс.

"Президент доручив терміново звернутися до одного з провідних професійних агентств для того, щоб провести соціологічне опитування населення Криму і Севастополя з наступних питань. Перше питання: підтримуєте ви чи ні укладення комерційного контракту з Україною на постачання частини електроенергії в Крим і Севастополь, якщо в ньому буде зазначено, що Крим і Севастополь є частиною України (на цьому наполягає українська сторона. - Ред.)... Друге питання: чи готові ви до тимчасових труднощів, пов'язаних із незначними перебоями енергопостачання протягом найближчих 3-4 місяців", - сказав міністр.

Нагадаємо, ввечері 30 грудня лінія електропередач 220 кВ "Каховка-Титан", якою здійснюється постачання електроенергії в окупований Крим з материкової частини України, була відключена в результаті спрацьовування системи релейного захисту.

Як відомо, контракт про электропоставки до Криму діє до 31 грудня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-