Сирійська опозиція закликає арабські країни розривати стосунки з Іраном

Сирійська опозиція закликає арабські країни розривати стосунки з Іраном

Укрінформ
Сирійська опозиція закликала усі арабські країни розірвати дипломатичні стосунки із Іраном, послідувавши прикладу Саудівської Аравії.

Про це інформує Reuters.

«Базована у Туреччині Сирійська національна коаліція висловила свою підтримку діям Ер-Ріаду, закликавши усі арабські країни вжити подібних заходів. Сирійці також розкритикували підтримку Іраном бойовиків у Сирії та Іраку», - пише Reuters.

Агентство додає, що Іран підтримує президента Сирії Башара аль-Асада, чиї війська за підтримки Росії протистоять різноманітним групам повстанців, яких підтримує Саудівська Аравія та інші країни регіону.

Нагадаємо: напруження між сунітами та шиїтами у регіоні посилилося після того, як в суботу протестувальники взяли штурмом посольство Саудівської Аравії у Тегерані у відповідь на страту Ер-Ріадом відомого шиїтського проповідника.

У відповідь Саудівська Аравія розірвала дипломатичні стосунки з Іраном та пообіцяла припинити авіасполучення і торгівлю між країнами. Ер-Ріад також почав збирати на свою підтримку коаліцію сунітських держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-