В Іраку багатотисячні демонстрації через страту проповідника

В Іраку багатотисячні демонстрації через страту проповідника

Укрінформ
Тисячі людей у Багдаді та інших містах Іраку вийшли на вулиці у зв'язку зі стратою шиїтського релігійного діяча Німра аль-Німра, про яку в суботу оголосила влада Саудівської Аравії.

Про це повідомляє Reuters

За даними агентства, в понеділок у Багдаді демонстранти оточили урядовий Зелений квартал з портретами Німра аль-Німра в руках. У Зеленому кварталі також розташовується більша частина іноземних посольств, у тому числі представництво Саудівської Аравії. Поліції вдалося не допустити проникнення демонстрантів на територію урядового кварталу, під час штовханини протестувальники вигукували прокляття на адресу короля Саудівської Аравії. 

Аналогічні акції протесту відбулися у священних для шиїтів містах, таких як Наджаф і Кербала. 

У місті Басра, найбільшому на півдні Іраку, торговці і місцева влада оголосили про бойкот продуктів з Саудівської Аравії. 

Нагадаємо, конфлікт між Іраном і Саудівською Аравією спалахнув з новою силою після страти шиїтського релігійного діяча Німра аль-Німра, про яку влада Саудівської Аравії оголосила в суботу. В результаті розлючені іранські протестувальники підпалили посольство Саудівської Аравії у Тегерані, після чого офіційний Ер-Ріяд відкликав з країни своїх послів і заявив про розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

Фото: mehrnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-