У

У "Вишеградській четвірці" бояться іммігрантів - через хвороби й безробіття

Укрінформ
Країни "Вишеградської групи" (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) бояться  іммігрантів і значної дестабілізації у зв’язку з їхнім напливом. Найсильніші ці побоювання у Чехії та Угорщині, найслабші – у Польщі.

Про це йдеться в дослідженнях, проведених одночасно з однаковим набором запитань у жовтні у країнах  "четвірки", інформує РАР.

Переважна більшість жителів цих країн побоюється, що іммігранти, по-перше, насамперед зважатимуть на інтереси країни, з якої вони прибули, і, по-друге, в ситуації погіршення відносин вони стануть на бік рідної країни. Такі сумніви з цих двох питань найбільше висловлюють чехи (91% і 87%), угорці (88% і 87%) та словаки (85% і 80%). Дещо меншими, хоча також досить високими, є ці показники у Польщі (77% і 76%).

Країни Вишеграда також побоюються, що з масовим прибуттям іммігрантів, по-перше, погіршиться рівень життя у країні, і по-друге, іноземці привезуть до країни небезпечні хвороби. Найбільше з цього приводу переймаються чехи (по 84%), словаки (79% і 83%), а також угорці (77% і 70%). Найслабшими з цього приводу є побоювання у поляків (57% і 46%).

У Чехії, Угорщині, Словаччині та Польщі побоюються також, що іммігранти забиратимуть роботу у місцевого населення. Найбільше цього бояться чехи (66%), дещо менше угорці і словаки (по 61%), найменше – поляки (54%).

Жителі чотирьох країн бояться також зростання злочинності і загроз для власної культури через прибуття іммігрантів. Найсильнішими вони є в Чехії (78% і 73%), дещо меншими у Словаччині (71% і 68%), та Угорщині (62% та 65%). У Польщі такі побоювання є найменшими – відповідно 49% та 44%.

У Польщі опитування проводив центр досліджень громадської думки CBOS, в Чехії – CVVM, Словаччині – FOCUS, Угорщині – TARKI.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-