Австрія депортувала сотні мігрантів за брехню про національність

Австрія депортувала сотні мігрантів за брехню про національність

Укрінформ
Впродовж останнього тижня австрійські прикордонники не пустили до країни велику кількість мігрантів через їх намагання приховати свою справжню національність.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на речника поліції австрійської провінції Каринтія.

«Під час перевірок 3 тис чол., які щоденно прибувають до східної провінції Каринтія, поліція та перекладачі помітили зростання кількості незареєстрованих людей, чиї мовні навички не відповідали заявленій національності», - пише Reuters.

Агентство додає, що минулого року біженці із Сирії та Афганістану отримували притулок значно частіше, ніж прохачі інших національностей.

«Ми припускаємо, що дехто намагається скористатися ситуацією, знаючи, що має мало шансів отримати притулок у Австрії або Німеччині», - сказав речник поліції Каринтії.

Він додав, що починаючи із 26 грудня сотні таких прохачів були вислані назад до Словенії, звідки прибули, але відмовився назвати національність депортованих мігрантів.

Агентство наголошує, що ще з літа сотні тисяч мігрантів перейшли кордон Австрії - останнього країни на так званому "балканському маршруті" до Німеччини, яку більшість біженців вбачають своїм кінцевим пунктом призначення. Багатьох із них автобусами транспортують через всю країну одразу до німецького кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-