Паризькі теракти: Пентагон заявив про ліквідацію організаторів

Паризькі теракти: Пентагон заявив про ліквідацію організаторів

Укрінформ
У результаті авіаударів антитерористичної коаліції на чолі з США по позиціях терористичної організації «Ісламська держава» були вбиті терористи, причетні до серії терактів у Парижі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника армії США Стіва Воррена.

«За останній місяць у результаті авіаударів були вбиті десять провідних фігур ІД, включаючи декількох організаторів терактів, деякі з яких причетні до терактів у Парижі. А інші готували подальші атаки на Захід», - повідомив Воррен.

Один з убитих, Абдул Кадер Хакім, був координатором «зовнішніх операцій» ІД і причетний до атак на Париж. Він був убитий 26 грудня, повідомив Воррен.

Крім того, 24 грудня був убитий Шараф аль-Моуадан, який мав «прямий зв'язок» з Абдельхамідом Абаудом, підозрюваним в організації терактів в Парижі. Моуадан також планував теракти в західних країнах.

Нагадаємо, 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів. Одна група нападників влаштувала вибухи біля стадіону Stade de France під час футбольного матчу Франція-Німеччина. Також терористи захопили заручників у театрі Bataclan під час концерту Eagles of Death Metal. Члени третьої групи напали на кілька ресторанів і відкрили стрілянину на вулицях Парижа. Більше 300 осіб отримали поранення.

Один з підозрюваних в організації терактів бельгієць Абдельхамід Абауд був убитий 18 листопада у передмісті Парижа Сан-Дені під час спецоперації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-