В ООН визначилися з датою мирних переговорів щодо Сирії

В ООН визначилися з датою мирних переговорів щодо Сирії

Укрінформ
Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй планує розпочати переговори щодо врегулювання сирійської кризи 25 січня 2016 року.

Про це в суботу заявив прес-секретар спецпредставника ООН по Сирії, повідомляє Reuters.

"Спецпредставник має намір завершити консультації на початку січня для того, щоб розпочати сирійські переговори до наміченої дати 25 січня 2016 року в Женеві", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку місяця спецпредставник ООН по Сирії Стеффан де Містура має намір завершити консультації щодо формування делегацій сирійської опозиції і влади Сирії на переговори.

Раніше, 22 грудня, стало відомо, що переговори проходитимуть у Женеві. 24 грудня влада Сирії заявила про готовність брати участь у мирних переговорах з представниками опозиції під егідою ООН.

Нагадаємо, 18 грудня Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію на підтримку міжнародного плану поетапного політичного врегулювання в Сирії, який передбачає припинення сторонами вогню і переговори про формування нового уряду за участю опозиції.

Два попередні раунди мирних переговорів щодо Сирії в Женеві минулого року закінчилися невдало. Громадянська війна в країні триває вже чотири роки і забрала життя 250 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-