Ердоган відмовився боротися з ІДІЛ в компанії Путіна й Асада

Ердоган відмовився боротися з ІДІЛ в компанії Путіна й Асада

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що не співпрацюватиме з коаліцією Росії, Сирії, Ірану та Іраку з боротьби з угрупованням ІДІЛ, поки Сирію очолює президент Башар Асад.

Про це повідомляє НВ

"Сирія, Іран, Ірак і Росія в Багдаді сформували квартет союзників Туреччини і попросили приєднатися, але я сказав Володимиру Путіну, що не можу сидіти поруч з президентом (Асадом), легітимність якого викликає сумніви", - сказав Ердоган в інтерв'ю телеканалу Al Arabiya.

Водночас, кажучи про турецьких солдатів в Іраку, турецький президент заявив, що вони перебувають там для навчання іракців і прийшли туди на прохання місцевої влади.

"Коли ІД увійшла в Ірак, іракці попросили нашої допомоги, і ми сказали, що були готові. Ми попросили їх визначити місце для розташування нашої бази і вони це зробили. Все почалося в березні минулого року, і в березні ми були розміщені в Башику", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, 18 грудня в телефонній розмові президент США Барак Обама закликав президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана зробити кроки для деескалації конфлікту в Іраку. Зокрема, президент США закликав вивести турецькі війська з території країни і "поважати суверенітет і територіальну цілісність Іраку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-