За два тижні НАТО 11 разів перехоплювало літаки РФ над Балтикою

За два тижні НАТО 11 разів перехоплювало літаки РФ над Балтикою

Укрінформ
З 7 по 20 грудня винищувачі НАТО, які чергують в Балтійських країнах в рамках програми "Повітряна поліція" 11 разів піднімалися для супроводу російських літаків, які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем.

Про це повідомляє Delfi.

«За цей час винищувачі НАТО п'ять разів ідентифікували та супроводжували розвідувальний літак Іл-20 – пілоти летіли без заздалегідь узгодженого льотного плану, з вимкненим транспондером, однак часом підтримуючи зв'язок з диспетчерами. Найбільш інтенсивним днем для місії Балтійської "повітряної поліції" було 15 грудня, коли три рази був ідентифікований російський винищувач Су-27, який слідував без льотного плану, з вимкненим транспондером та не підтримував радіозв'язок», - йдеться у повідомленні.

Також супроводжувались транспортні літаки Ан-72, Ан -26, Ан-124, Іл-76 Ту-134 – вони здебільшого летіли за правилами і не порушували повітряного простору інших країн, однак Ан-26 та Ан-124 мали вимкнені транспондери.

Нагадаємо: зараз місію НАТО із Балтійського повітряного патрулювання з Шяуляй (Литва) здійснює контингент ВПС Угорщини з чотирма винищувачами JAS -39 Gripen, а з Емарі (Естонія) несуть чергування чотири німецьких винищувачі Eurofighter Typhoon.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-