США з подивом сприйняли кандидатуру нового прем'єра Молдови

США з подивом сприйняли кандидатуру нового прем'єра Молдови

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол США в Кишиневі Джеймс Петтіт з подивом сприйняв рішення президента Молдови Ніколає Тімофті висунути кандидатом у прем'єр-міністри бізнесмена Іона Стурзу.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Задаюся питанням, чи хтось думає про те, чого хочуть громадяни Республіки Молдова. Демократія означає по-справжньому представляти волю і бажання громадян. При демократії лідери зобов'язані служити країні і її громадянам, а не навпаки», - написав дипломат.

Нагадаємо: Президент Молдови Ніколає Тімофті підписав указ про призначення колишнього прем'єр-міністра, бізнесмена Іона Стурзу кандидатом на пост глави уряду.

Проти цього рішення вже висловилися демократи і соціалісти, а ряд експертів назвали призначення Стурзи «політичною помилкою молдавського президента».

Згідно із законодавством, на формування і затвердження Кабінету міністрів, кандидату в прем'єри відведено 15 днів. Якщо за цей час уряд не буде затверджено, президент має право висунути іншого кандидата в прем'єри.

Для затвердження уряду необхідна підтримка простої більшості парламентаріїв (51 голос з 101).

Іон Стурза був прем'єр-міністром Молдови в 1999 році. Після відставки він став керівником кількох бізнес-структур, зареєстрованих в Румунії. За даними румунського варіанту видання Forbes, Стурза входить в число 15-ти найбагатших людей країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-