Горезвісного Чайку звинувачують у причетності до смерті Магнітського

Горезвісного Чайку звинувачують у причетності до смерті Магнітського

Укрінформ
Російський генпрокурор Юрій Чайка підозрюється у причетності до смерті Сергія Магнітського у СІЗО.

Про це порталу Slon Magazine повідомив засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер.

"Пред'явлене російським генпрокурором Юрієм Чайкою звинувачення у замовленні розслідування Фонду боротьби з корупцією не випадкове", - зазначив Браудер.

На його думку, воно пов'язане з тим, яку роль російський генпрокурор відіграв у справі Сергія Магнітського.

"(Чайка) не може не усвідомлювати, яку негативну роль він особисто зіграв у "справі Магнітського", і панічно боїться нових викриттів. Саме під керівництвом Чайки чиновники прокуратури потурали катуванням Магнітського у слідчому ізоляторі", - заявив Браудер.

Браудер додав, що після загибелі Магнітського Чайка особисто зупинив розслідування висновку у справі Магнітського Ради при президенті з прав людини, а його підлеглі звільнили від відповідальності чиновників МВС, які переслідували Магнітського.

Він також назвав фільм НТВ, який покликаний викрити його зв'язки з російською опозицією, грубою дезінформацією.

Окрім того, він зазначив, що за допомогою грубої дезінформації вони хочуть вирішити відразу дві актуальні для них проблеми: відвернути увагу громадськості від суті звинувачень, озвучених Навальним у Москві, і припинити пошук вкрадених у росіян 5,4 мільярда рублів - злочину, розкритого Сергієм Магнітським - по всьому світу.

Як повідомлялося, телеканал НТВ анонсував показ 18 грудня викривального фільму про зв'язок Вільяма Браудера з російськими протестами. Випуск нового фільму пов'язаний зі звинуваченнями, висунутими проти Браудера 14 грудня Юрієм Чайкою.

Генпрокурор виступив  зі спростуванням висунутих проти його сім'ї у розслідуванні ФБК звинувачень у корупції та назвав Браудера його замовником.

ФБК опублікував  фільм-розслідування, в якому повідомлялося, що син генпрокурора Артем Чайка веде бізнес з дружинами глав Цапковської банди, засуджених за вбивства і акти насильства.

Вільям Браудер раніше заявляв, що загиблий у СІЗО юрист Сергій Магнітський був заарештований після того, як розкрив корупційні схеми, до яких були причетні співробітники МВС, у тому числі колишній слідчий Павло Карпов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-