У Франції очільниці МВФ загрожує суд за недбальство

У Франції очільниці МВФ загрожує суд за недбальство

Укрінформ
Очільниця МВФ француженка Крістін Лагард, яка в уряді Франсуа Фійона виконувала обов’язки міністра фінансів Франції, може постати перед судом за «недбалість та розтрату державних коштів».

Про це пише французьке видання Mediapart.

«Колишнього міністра фінансів (Франції) і нинішнього директора Міжнародного валютного фонду будуть судити за недбалість, яка спричинила розтрату державних коштів», – пише ЗМІ з посиланням на власні джерела в судових органах.

З такою вимогою до Вищої колегії юстиції звернулася Спеціальна слідча комісія у зв’язку з розглядом так званої «справи Тапі». Йдеться про розтрату у сумі 400 млн євро, які були виплачені державним банком Credit Lyonnais французькому мільярдеру Бернару Тапі. У Mediapart стверджують, що урядову компенсацію олігарху, який свого часу підтримав Ніколя Саркозі під час його передвиборчої кампанії на посаду президента у 2007 році, було видано неправомочно на підставі фальшивого рішення суду.

Раніше повідомлялося, що Апеляційний суд Парижа ухвалив остаточне рішення у справі щодо продажу відомого виробника спортивного одягу Adidas та державного банку Credit Lyonnais і примусив мільярдера Тапі, його дружину та третіх осіб відшкодувати державі 404 млн євро.

Нагадаємо, що справа Тапі тягнеться вже більше 20 років. У 90-ті роки власник компанії Adidas Бернар Тапі вирішив її вигідно продати, щоб оплатити свої борги. Мільярдер здійснив продаж компанії за посередництва державного банку Credit Lyonnais. Згодом він порахував, що дії банку завдали йому шкоди, оскільки продавши компанію за встановленою спільно з ним ціною в 2 млрд франків (близько 320 млн євро) банк одночасно заробив на ньому. Після перевірок міністерство фінансів у 2008 році сплатило компенсацію у сумі близько 400 млн євро. Пізніше рішення було скасовано, і Тапі відшкодував частину компенсації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-