Після Парижа теракти планували у Бірмінгемі - ЗМІ

Після Парижа теракти планували у Бірмінгемі - ЗМІ

Укрінформ
Друге за величиною місто Британії могло стати наступною метою ісламістів для проведення терактів.

Такий висновок був зроблений після того, як у телефоні організатора паризьких терактів Абдельхаміда Абауда знайшли фотографії місць англійського Бірмінгема, пише британська газета Daily Mail.

«Регулярні дзвінки, які робив Абауд, а також фотографії, знайдені на його телефоні, привели британську поліцію до страшного висновку, що він хотів здійснити в місті (Бірмінгемі. – Ред.) такі атаки, як  у французькій столиці», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, слідство не виключає ймовірності того, що фотографії робив сам Абауд, який приїжджав у Бірмінгем ще до організації вибухів у Парижі.

Раніше повідомлялося, що у місті та його околицях виявили кілька ісламістських терористичних осередків. До них, зокрема, належав Рабах Тахар, який, за даними влади, очолював підрозділ бойовиків у Сирії.

У Бірмінгемі знаходяться найбільші торговельні райони Великобританії, а також Національний виставковий центр і кілька великих спортивних центрів.

Як повідомляв Укрінформ, 18 листопада правоохоронці провели операцію неподалік французької столиці, внаслідок якої Абауд та інший співучасник організації серії терактів у Парижі загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-