Ердоган розповів, що роблять турецькі війська в Іраку

Ердоган розповів, що роблять турецькі війська в Іраку

Укрінформ
Турецькі війська перебувають на військовій базі на півночі Іраку з 2014 року на прохання іракського прем'єр-міністра Хайдера Аль-Абаді.

Про це сказав президент Туреччини Реджеп Ердоган, передає агентство Reuters.

"Нас попросив прем'єр-міністр Аль-Абаді допомогти тренувати солдатів, і на його прохання ми створили тренувальний табір в Башику в 2014 році", - сказав Ердоган.

Ердоган зазначив, що Аль-Абаді "не сказав ні слова до недавнього часу" щодо цього.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді зателефонував генсеку НАТО Йенсу Столтенбергу і закликав його переконати Туреччину вивести своїх військових з Іраку.

Сам конфлікт між Іраком і Туреччиною почався, коли турецькі ЗМІ повідомили, що в район в Іраку табір Башика в 30 км на північ від Мосула приули 150 турецьких солдатів, бронемашини та артилерія.

У відповідь на невдоволення Багдада через те, що контингент, введений в країну, не був заздалегідь обговорений з центральним керівництвом, Туреччина заявила, що присутність солдатів пов'язано з тренуванням добровольців, які борються з терористами ІДІЛ.

Пізніше глава турецького зовнішньополітичного відомства Мевлюта Чавушоглу заявив, що Анкара не збирається відводити свої війська, які розташовані неподалік від іракського міста Мосул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-