В Іраку теж переконані, що Туреччина купує нафту в ІДІЛ

В Іраку теж переконані, що Туреччина купує нафту в ІДІЛ

Укрінформ
Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль Абаді заявив, що більша частина нафти, яка видобувається на контрольованій бойовиків Ісламського держави території, контрабандним шляхом доставляється в Туреччину.

Про це пише Reuters.

"Необхідно зупинити контрабанду нафти, більшу частину якої терористи ІД постачає в Туреччину", − заявив аль Абаді під час зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером.

Анкара заперечує всі звинувачення в причетності до закупівель нафти у бойовиків і підкреслює, що досягла великого прогресу в справі боротьби з контрабандою на кордоні з Іраком і Сирією.

Нагадаємо: конфлікт між Іраком і Туреччиною почався, коли турецькі ЗМІ повідомили, що в район в Іраку до табіру Башика в 30 км на північ від Мосула прибули 150 турецьких солдатів, бронемашини та артилерія.

У відповідь на невдоволення Багдада через того, що контингент, введений в країну, не був заздалегідь погоджений з центральним керівництвом, Туреччина заявила, що присутність солдатів пов'язано з тренуванням добровольців, які борються з терористами ІДІЛ.

Пізніше глава турецького зовнішньополітичного відомства Мевлюта Чавушоглу заявив, що Анкара не збирається відводити свої війська, які розташовані неподалік від іракського міста Мосул.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-