Туреччина припиняє відправку військових до Іраку

Туреччина припиняє відправку військових до Іраку

Укрінформ
Туреччина не направлятиме своїх військових для участі в операціях на підконтрольних «Ісламській державі» територіях на півночі Іраку.

Таке рішення ухвалив турецький уряд після того, як Багдад повідомив про намір звернутися до РБ ООН з протестом проти порушення суверенітету Іраку, повідомляє Todays Zaman.

«Це вторгнення і порушення суверенітету країни», - йдеться у заяві іракського керівництва про направлення 150 турецьких військових та 20 танків в район міста Мосул на півночі Іраку для навчання повстанців, які воюють проти «Ісламської держави».

З боку Туреччини вже пояснили, що військових відправили для тренування повстанців, а танки - для захисту особового складу.

«Це тренувальна місія, частина операції боротьби з «ІД», танки потрібні для захисту особового складу» - йдеться у заяві турецьких військових.

Як повідомляють західні ЗМІ, в оборонних колах США підтвердили, що ініціатива Туреччини щодо відправки військових до Іраку, не відноситься до дій в рамках очолюваної США коаліції. Утім, коаліція була попереджена про те, що турецькі військові направлені до Іраку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-