Генпрокурор РФ відхрещується від звинувачень фонду Навального

Генпрокурор РФ відхрещується від звинувачень фонду Навального

Укрінформ
Генеральний прокурор РФ Юрій Чайка назвав замовним і брехливим розслідування Фонду Навального про незаконний бізнес своєї родини.

"Для мене очевидно, що це замовлення, виконане явно не на гроші виконавців. Великі гроші! Викладені відомості носять свідомо брехливий характер і не мають під собою ніякого ґрунту", - заявив Чайка "Інтерфаксу".

Генпрокурор додав, що йому відомі автори і замовники цього "вкидання", і пообіцяв найближчим часом оприлюднити ці дані.

Як відомо, 1 грудня Фонд боротьби з корупцією, очолюваний опозиціонером Олексієм Навальним, опублікував підсумки власного розслідування, в якому стверджувалося, що родичі генпрокурора займаються незаконною діяльністю. Також в інтернеті з'явився фільм-розслідування про «здирництво, відкати і рейдерство», до яких причетна родина Чайки. Згадувалися рейдерські захвати, «таємничі вбивства», «ділове партнерство з бандою Цапків» та інше.

Зокрема, автори розслідування стверджували, що спільний бізнес (ТОВ "Цукор Кубані") з дружинами членів банди зі станиці Кущевська на Кубані вела колишня дружина заступника генпрокурора РФ Геннадія Лопатіна - Ольга. Щоправда, сама Лопатіна категорично заперечує свою причетність до зв'язків із сумнозвісною бандою.

Як відомо, сини Юрія Чайки вже ставали героями публікацій ЗМІ. Forbes розповідав про бізнес Артема Чайки. «Комерсант» писав, що проти нього давав свідчення фігурант «гральної справи». «Ведомости» публікували розслідування про бізнес Ігоря Чайки.

А у Фонді боротьби з корупцією Олексія Навального стверджують, що на інформацію про бізнес-імперії родини генпрокурора вийшли, зацікавившись скандалом навколо готелю в Греції, належить Артему Чайці.

Фото ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-