Фільм про «відкати і рейдерство» сім'ї генпрокурора РФ вже в інтернеті

Фільм про «відкати і рейдерство» сім'ї генпрокурора РФ вже в інтернеті

Укрінформ
Фонд боротьби з корупцією (ФБК) Олексія Навального виклав фільм про розслідування бізнесу сім'ї генерального прокурора Росії Юрія Чайки.

Фільм і тескст, що його супроводжує, з'явився на сайті Навального.

«Неможливо на повному серйозі передбачати, що «бізнес» прокурорської сім'ї зі всіма його чудовими особливостями — від рейдерських захоплень до таємничих вбивств, від держзамовлення до ділового партнерства з бандою Цапков — міг залишитися непоміченим політичним керівництвом країни, включаючи президента Путіна. Та і очевидно, що всередині самої прокуратури, Слідчого комітету і ФСБ багато фактів з нашого розслідування добре відомо» - стверджує ФБК.

Головним чином, мова йде про синів чиновника Артема і Ігоря. 

За його даними, Артем Чайка веде бізнес з наближеними свого батька. Навальний стверджує, що він побудований «на здирстві, відкатах і рейдерстві». Розслідування почалося з того, що співробітники ФБК виявили в Греції готель, що належить Артему Чайці. Водночас з'ясувалося, що в російській пресі не було жодної фотографії (а ті що є - хибні). ФБК зацікавився цим випадком і в ході розслідування виявив бізнес-імперію сім'ї генпрокурора.

Сини Юрія Чайки вже ставали героями публікацій ЗМІ. Forbes розповідав про бізнес Артема Чайки. Газета «Коммерсант» писала, що проти нього свідчив фігурант «ігорної справи». Газета «Ведомоста» публікувала розслідування про бізнес Ігоря Чайки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-