«Аль-Каїда» шантажує Саудівську Аравію. Погрожує терактами

«Аль-Каїда» шантажує Саудівську Аравію. Погрожує терактами

Укрінформ
Екстремістське угруповання «Аль-Каїда на Аравійському півострові» виступило з погрозами на адресу Саудівської Аравії через її плани стратити велику групу засуджених, серед яких є члени «Аль-Каїди».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У заяві, розміщеній 1 грудня у Twitter, угруповання пригрозило терактами на території Саудівської Аравії у випадку, якщо будуть страчені його члени", - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня саудівські ЗМІ повідомили, що влада Саудівської Аравії планує стратити понад 50 людей, засуджених за звинуваченням у тероризмі.

У країні за останній рік збільшилася кількість нападів, відповідальність за які брали на себе бойовики екстремістського угруповання «Ісламська держава».

За даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, від початку цього року в Саудівській Аравії стратили щонайменше 151 людину. Більшість із них іноземці, засуджені за злочини, пов'язані з наркотиками. Серед страчених також двоє громадян Чаду, засуджених до найвищої міри покарання за причетність до атак, організованих «Аль-Каїдою».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-