У Молдови з'явився шанс затвердити новий уряд

У Молдови з'явився шанс затвердити новий уряд

Укрінформ
Ліберально-демократична партія Молдови, яка раніше відмовляється від участі в переговорах щодо створення нового уряду, прийняла рішення все ж підключитися до переговорного процесу.

Рішення було прийнято на засіданні Національної політичної ради партії, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як заявив лідер ліберал-демократів, екс-прем'єр Валеріу Стрелець, в цілях продовження вектора європейської інтеграції країни партія призначить свого представника для участі, поряд з іншими парламентськими партіями, в переговорах щодо створення нового проєвропейського уряду.

Стрілець зазначив також, що ліберал-демократи будуть наполягати на затвердженні аполітичного прем'єра і уряду технократів.

Нагадаємо: урядова криза в Молдові спалахнула 29 жовтня після відставки уряду на чолі з Валеріу Стрельцем, що призвело до розпаду правлячого Альянсу за європейську інтеграцію.

Мотивом для відставки став арешт керівника Ліберально-демократичної партії, екс-прем'єра Влада Філата, обвинуваченого в корупції і отриманні вигоди з впливу.

У переговорах щодо нового уряду беруть участь всі парламентські партії – Демократична, Ліберальна і Ліберально-демократична партії і Європейська народна партія Молдови, а також Партія комуністів. Від участі в них відмовилася тільки Партія соціалістів, яка наполягає на проведенні дострокових парламентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-