Меркель обіцяє подвоїти

Меркель обіцяє подвоїти "кліматичну допомогу"

Укрінформ
Німеччина виконає амбітні цілі в питанні низьковуглецевого розвитку і грунтовно збільшить допомогу в досягненні цих цілей для найбідніших країн.

З такою обіцянкою виступила  на Паризькій кліматичній конференції канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Німеччина до 2020 року подвоїть порівняно з 2014 роком свій внесок у фонд", - сказала Меркель, маючи на увазі щорічні $100 млрд від розвинених країн, обіцяних у Копенгагені країнам, що розвиваються.

Розвинені країни "повинні бути в авангарді розвитку нових технологій і скорочення викидів в майбутньому: емісія минулих років була викликана нами, ми стали її причиною, і тепер ми готові допомогти країнам, що розвиваються", - запевнила глава німецького уряду.

"Найбіднішим країнам треба допомогти фінансово у тому числі, щоб і вони могли досягти сталого розвитку", - сказала Меркель, додавши, що Німеччина буде приймати участь у ряді програм і подвоїть бюджет на дослідження в галузі чистої енергетики.

Канцлер нагадала, що ЄС зобов'язалася скоротити викиди до 2020 року на 40%. Європа, Німеччина вже вживають "більш як 100 амбітних заходів у напрямку низьковуглецевого розвитку. До кінця року частка відновлюваних джерел енергії у ФРН перевищить 27% у загальному енергобалансі країни.

"Німеччина внесе свій внесок у те, щоб у нас у всіх було гарне майбутнє", - оптимістично завершила виступ Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-