Експерти у Нідерландах досліджують докази по справі МН-17

Експерти у Нідерландах досліджують докази по справі МН-17

Укрінформ
У Нідерландах в найближчі три тижні проходитиме зустріч міжнародних експертів з різних сфер для дослідження доказів в рамках кримінального слідства щодо катастрофи Боїнга МН-17.

Про це повідомила прокуратура країни.

"Незалежні експерти представлятимуть свої проміжні результати. Вони будуть порівнювати свої висновки та проводити більш детальний аналіз. Зокрема, вони вивчатимуть зразки грунту, взяті раніше цього року з можливих місць запуску, а також проводитимуть докладне вивчення можливих елементів ракети "Бук", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це будуть незалежні експерти по металам, фарбам, а також спеціалісти із систем озброєнь, вибухових речовин та балістики з країн, що входять до Міжнародної спільної слідчої групи (Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Малайзія).

У прокуратурі нагадали, що Рада з питань безпеки Нідерландів вже представила результати технічного розслідування, в яких встановила, що літак було збито з установки "Бук". "Це найбільш вірогідний сценарій і в рамках кримінального слідства", - наголосили у нідерландській прокуратурі.

У відомстві відзначили, що нарада експертів покликана провести поглиблене вивчення усіх наявних доказів.

"Ця тритижнева зустріч має привести до суттєвих кроків уперед у кримінальному розслідуванні і, зокрема, щодо переконливих юридичних доказів у цій справі", - йдеться у повідомленні.

У заяві наголошується, що кінцева мета кримінального слідства - встановити та притягти до відповідальності винуватців катастрофи.

Як повідомляв Укрінформ, Рада з питань безпеки Нідерландів  у жовтні оприлюднила фінальний звіт щодо катастрофи Боїнга МН-17, що був збитий на сході України у липні минулого року. Голландський Радбез встановив, що літак було збито боєголовкою 9N314M, запущеною із системи "Бук". Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявив, що ракета, якою було збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Прокуратура Нідерландів раніше заявляла, що має в полі зору групу осіб, які потенційно можуть бути підозрюваними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-