МН-17: До нового року Нідерланди знатимуть, як притягнути винних

МН-17: До нового року Нідерланди знатимуть, як притягнути винних

Укрінформ
Формат судового процесу для притягнення відповідальних за катастрофу літака МН17, збитого над Донбасом, буде визначений упродовж наступних кількох тижнів.

Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс під час прес-конференції у понеділок в Києві, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

"Ми наразі разом із спільною групою по розслідуванню та партнерами шукаємо найкращий формат - національний суд або трибунал. Це буде вирішено, я думаю, упродовж наступних тижнів", - підкреслив Кундерс.

За його словами, країни-парнери активно працюють над форматом трибуналу.

"Це дуже тонкий момент. Факт, що він ще не був вирішений, не повязаний з тим, що ми не маємо часу. Навпаки, ми детально це обговорювали. Розслідування триває і процес притягнення до відповідальності з ним щільно повязаний. Я сподіваюся, що він буде вирішений упродовж наступних кількох тижнів", - наголосив Кундерс.

Він зазначив, що ця жахлива катастрофа ніколи не має бути забута, а також високо оцінив рівень співпраці з Україною та іншими країнами на всіх рівнях для розслідування і притягнення до відповідальності винних у "жахливій атаці на МН17".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-