Олланд закликав Росію й Туреччину уникнути ескалації

Олланд закликав Росію й Туреччину уникнути ескалації

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд назвав інцидент зі збитим російським бомбардувальником "серйозним", водночас закликавши РФ і Туреччину запобігти нарощуванню конфронтації.

Про це він заявив у Вашингтоні під час спільної прес-конференції з президентом США Бараком Обамою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сталася серйозна подія, і ми можемо лише висловити жаль. Туреччина надає всю інформацію в НАТО, отже ми точно можемо встановити, дізнатися, що насправді сталося, і чи дійсно було порушення турецького повітряного простору. Але ми повинні запобігти ескалації, яка може бути дуже небезпечною", - наголосив французький лідер.

Олланд підкреслив, що єдиною метою цивілізованої спільноти є боротьба з тероризмом: "Це те, що ми всі маємо робити – ми, Туреччина, Росія".

При цьому президент Франції підтримав позицію свого американського колеги, що потрібно передусім "знайти рішення сирійської кризи, оскільки вже зараз видно, які ризики можуть виникнути в іншому випадку – передусім, ризики ескалації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-