США обіцяють ретельно перевіряти сирійських біженців

США обіцяють ретельно перевіряти сирійських біженців

Укрінформ
Перед тим, як потрапити до США, сирійські біженці проходитимуть через кілька ретельних безпекових перевірок.

Про це під час брифінгу повідомив заступник помічника державного секретаря США з питань народонаселення, біженців та міграції Саймон Хеншоу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Біженці проходять через найретельнішій процес перевірок, серед усіх, хто в’їжджає до США. Він залучає численні федеральні розвідувальні, безпекові та правоохоронні агентства. Біженець не може потрапити до країни, поки не пройде усі перевірки», - сказав Хеншоу.

Таким чином він спростував сумніви деяких членів Конгресу у надійності нинішньої системи безпекових перевірок біженців.

«Ми розуміємо, що виникали сумніви щодо ефективності перевірок біженців, тому хочемо запевнити усіх, що безпека американців залишається нашим головним пріоритетом», - зазначив заступник помічника державного секретаря.

Окрім цього, США перевірятимуть за своїми базами біометричні дані потенційних біженців та вивчатимуть їх візову історію. З кандидатами на переселення також проводитимуть особисті співбесіди.

«Ми продовжуємо вивчати можливості подальшого поглиблення перевірок сирійських біженців, але деталі цього процесу засекречено», - додав Хеншоу.

За його словами, при розгляді заяв біженців, США надаватимуть перевагу найбільш вразливим: дітям, жертвам тортур, хворим та матерям-одиначкам.

«США залишаються щиро віддані захисту американців від терористів тією ж мірою, якою прагнуть надати притулок найбільш вразливим у світі людям. На наше переконання, ці цілі не є взаємовиключними і одна мета не обов’язково може бути досягнута лише за рахунок іншої», - підсумував урядовець.

Нагадаємо: США планують до квітня 2016 року прийняти щонайменше 10 тисяч біженців із Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-